Hvordan finder du relevante virksomheder?
Hånden på hjertet. Det kan være ret uoverskueligt at finde ud af, hvordan du finder relevante virksomheder til din praktik. På denne side finder du to metoder, som du kan bruge til at komme hurtigt i gang og få gode resultater.
Den første metode tager udgangspunkt i din joblog på Jobnet.dk. Selvom det kan lyde lidt tungt at bruge jobloggen, så kan du bruge den til din fordel. Den gemmer nemlig på din helt egen personlige virksomhedsdatabase.
I den anden metode bruger du LinkedIns overflødighedshorn af data til at blive inspireret og finde nye muligheder.
Download dit eget skema til at lave en virksomhedsliste
Metode 1: Brug din joblog til at finde virksomheder
Tidsforbrug | 30-60 minutter. |
---|---|
Materialer | Computer og evt. pen og papir. |
Trin 1. Gå på opdagelse i din joblog
Er du på dagpenge, går der ikke lang tid, før du får skabt din egen virksomhedsdatabase i din joblog på Jobnet. Her har du en liste over en masse virksomheder, som du har fundet spændende i en eller anden facon.
Dyk ned i listen og se, hvilke virksomheder du kunne have lyst til at kontakte igen.
Trin 2. Udfyld din virksomhedsliste
Efterhånden som du udvælger virksomheder, så sørg for at udfylde informationerne om dem i din virksomhedsliste. Tag gerne udgangspunkt i den virksomhedsliste, du kan downloade her på siden.
Men... "Jeg fik jo afslag, da jeg søgte et job hos dem..."
Selvom du måske har fået afslag på et opslået job, så vil de færreste virksomheder blive trætte af, at du kontakter dem igen. Så længe du viser oprigtig interesse og hører om muligheden for at komme i praktik hos dem. Hvis du fik afslag, fordi du ikke havde nok erfaring, kan det være en oplagt indgangsvinkel i din kontakt til dem.
Synes du alligevel, at det er lidt grænseoverskridende, kan du bruge listen fra jobloggen til at finde andre afdelinger eller kontaktpersoner i samme virksomhed, som du kan kontakte i stedet.
Metode 2: Brug LinkedIn til at finde virksomheder
Tidsforbrug | 30-60 minutter. |
---|---|
Materialer | Computer, en LinkedIn-profil og evt. pen og papir. |
Trin 1. Gå på LinkedIn og søg på nøgleord og hashtags
Gå ind på LinkedIn og brug søgefeltet til at søge efter forskellige nøgleord og hashtags, der er relevante for din jobsøgning og praktikvirksomhed. Det kan fx være ord som #kommunikation, #greenwashing, #gdpr, osv.
Har du svært ved at finde på nøgleord, kan du tage udgangspunkt i nogle af de ord, der går igen i de jobannoncer, du synes er spændende.
Trin 2. Gå på opdagelse
Når du har søgt efter et nøgleord eller hashtags, får du forhåbentlig en masse hits, som du kan bruge i din søgning efter relevante virksomheder.
Du kan fx klikke på 'Virksomheder' for at finde arbejdspladser, der har brugt nøgleordet i deres profiltekst.
Du kan også finde relevante personer, der enten har skrevet om noget ift. hashtagget eller har brugt ordet i deres profil. Arbejder de et sted, hvor du kan se dig selv? Eller har de gjort det tidligere?
Brug informationerne til at snuse rundt og se, hvad der lyder spændende. Og til at blive inspireret til at søge videre på andre nøgleord, hashtags, personer og virksomheder.
Trin 3. Udfyld din virksomhedsliste
Efterhånden som du graver dig ned i din søgning på LinkedIn, så skriv informationer om virksomhederne ned. Tag gerne udgangspunkt i 'virksomhedslisten', som du kan downloade her på siden.
Skriv gerne kontaktpersoner ind med det samme. Det kan være medarbejdere, der kan åbne en dør til virksomheden, eller ledere eller HR-personale, du kan tale direkte med om muligheden for ansættelse og praktik.
Men... "Min LinkedIn-profil er slet ikke opdateret/relevant/aktiv/god nok..."
For at komme i gang med metoden behøver du ikke have en fuldstændig 110% opdateret LinkedIn-profil fyldt med lækker grafik, anbefalinger, filer, videoer, og hvad du ellers kan udfylde en profil med.
Så længe profilen nogenlunde viser, hvem du er, og afspejler dine ønsker i forhold til kommende opgaver, så er det tilstrækkeligt. Du kan evt. bruge en halv time på at opdatere de vigtigste informationer. Find fx inspiration i dit CV, så du ikke skal starte helt fra bunden.
Pas blot på med, at du ikke graver dig ned i detaljer i din profil, så du ikke kommer ud over rampen. Det vigtigste er at komme i kontakt med virksomhederne.
Alternativ metode: Databaser
Vis alle
Find virksomheder gennem databaser
Der findes forskellige virksomhedsdatabaser, som du også kan tage udgangspunkt i. Vi har listet nogle forskellige hjemmesider, databaser og værktøjer op nedenfor, som du kan gøre brug af:
Husk: Pas på med at gå i fælden, hvor du ender med at bruge alt for lang tid på research fremfor at begynde at tage kontakt til virksomhederne.
- Proff.dk
På hjemmesiden Proff.dk kan du under fanen 'Segmentering' søge efter virksomheder, der hører under bestemte brancher.
Guide til, hvordan du finder nye virksomheder via Proff.dk
- Great place to work
Liste over virksomheder, der er nomineret eller certificeret for godt arbejdsmiljø.
- Virk.dk
Her kan du finde oplysninger om en virksomhed, når du kender navnet på den. Det kan fx være årsregnskaber, navn på ejerne eller antal ansatte de seneste år.
- Børsens gazeller
Gazelle-prisen tildeles virksomheder, der vækster hurtigt. Hvis du ikke har adgang til Børsens e-avis, kan du finde nogle af gazelle-virksomhederne via en google-søgning eller linket her.
- Jobindex' arkiv
Jobindex har en arkivfunktion, hvor du kan søge efter virksomheder, der tidligere har ledt efter profiler som dig.
Læs mere om, hvordan du bruger Jobindex' arkiv til din fordel
- Brancheforeninger og erhvervsorganisationer
Du kan finde inspiration i brancheforeninger og erhvervsorganisationer som Dansk Erhverv og Dansk Industri.
Du kan bl.a. finde en liste over brancheforeninger på denne side